If you don't stand for something, you will fall for anything

Sorry för dålig uppdatering men ja har inte riktigt kännt för att skriva. Lovet har gott sååå fort, har bara några dagar kvar. På tal om fort, de här året har gått galet fort. Känns så himla konstigt att 2011 är över. Idag har jag dessutom varit i USA i fyra månader. Om 6 månader åker jag liksom hem? därför ska ja ta tillvara på varje sekund jag har o vara glad. Ja har haft ett väldigt slappt lov. Den här veckan har jag åkt till silverthorne med tjejerna vilket va jätte mysigt. Vi åt på en underbar hamburgare restaurang som kallades smashburger, kommer äta där varje gång jag e i närheten haha. Sen mötte ja david och såg på New Year's Eve, en riktigt riktigt riktigt bra film. Rolig var den oxå. Jag har oxå haft träning tisdag ondag torsdag o de ända som kom va ja o david haha. Men vi hade super roligt med vår coach haha. Sen blev jag bjuden på middag till davids familj, så vi åt middag bakade cookies och såg på bridesmaids med hans syrra oxå som e i vår ålder. Idag har jag inte gjort någonting, jag o david försöker komma på något at göra imorgon. Vi vill till vail village men man får inte vara där längre än till 10.30 om man är under 18 vilket SUGER. Så ja vet inte riktigt vad vi ska göra!! Men de roligast som har hänt den här veckan var att när jag o david skulle ta bussen hem till mej från skidbacken så missade chauffören vårt stopp så vi var tvungna att gå från walmart. Så vi hittade en kundvagn som vi la våra skidor i så de skulle bli enkalre, så nu har vi en walmart kundvagn stående i vårt garage haha. Ha ett bra nyår!!

Svamerikansk jul

Julafton o juldagen e över, att ja saknade släkten så hade jag en bra jul. De var en mysig middag först och sen blev det efterrätt, pumpkin pie. Vi alla åt så vi doog, måste gått upp flera kilon hehe. Efter det var det paketöppning runt granen vilket som vanligt e kul haha. Såg nog mest fram emot när alla öppnade paketen de fick av mej, som tur blev allt succee!! Va uppe rätt länge innan vi gick o la oss, små glada flickor. Sofia och Izze sov under granen haha, ja va för trött så ja struntade i det. Idag har i öppnat våra stockings (min va importerad från sverige, tack mamma o pappa) o i den fick jag efterlängtat svenskt godis, svenska tidningar och berlocker till mitt pandora armband, och en mandarin såklart! Jag måste varit en snäll flicka med tanke på allt fint jag fick denna jul! Ja fick bland annat en ny iphone (hihi), en blus, uggs, speakers och iphone fodral. Sen fick jag nya springskor från mej själv som ja tyckte att jag förtjänade med hur mycket jag tränar. De va en jätte mysig helg hur som helst med min värdfamilj ♥ skype samtalen med släkten va oxå uppskattade, riktigt kul att få se alla i skärmen! Dessutom så skrapade min pappa, syrra o kusiner min årliga jul lott och självklart för att jag inte var där så vann jag 50 kr:) första gången jag någonsin vinner. Imorn ska vi till Silverthorne för att byta storlekar på tvillingarnas saker o så. Grandpa Dan åker oxå hem. Ja kan lägga upp bilder på min jul då, men så länge får ni julkortet från oss här borta!

God Jul mina kära

24 december och julafton idag, känns konstigt att inte vara med familjen. Medans de fortsätter med våra traditioner så får jag uppleva andras. De e ifs inte den amerikanska, eftersom ja bor i en svensk familj men ändå, lite amerikanskt får ja uppleva. Vi firar jul idag med paket och sånt, o så får vi våra stockings imorn bitti på juldagen. Idag ska vi förbereda inför kvällen med att baka julgodis och allt möjligt. Jag ska oxå ta mej en timme och kolla på kalle anka. Ja borde ju strunta i det eftersom ja är i USA och inte sverige, men ja vill faktiskt se på kalle ankas jul. Därför laddade jag ned förra årets som ja ska se klockan tre idag. Snart ska ja och Sofia se på Rudolf med Röda mulen när vi väntar på att våra kakor blir klara. Igår gjorde vi brända mandlar o gjorde chokladkola, ja o sofia är mästare på att baka!! shit va gott det blev, dock så fastnade papret på kolan så vi har suttit hela morgonen med att försöka få bort det.
Pappa skickade massa bilder från Hook på hela släkten, de gjorde att ja saknade dem fett mycket!! Ska försöka skypea med dem snart, men ja tror de e på hotellet nu o äter middag. Nu ska ja fortsätta med baket. Ha en underbar jul allihopa, uppskatta vad ni har!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Julmarknaden i Goergetown
Peppparkaksbak
Degkrig, Izze petar sig i näsan haha
En fin mugg ja fick av Susan med massa julgodis i
Våra brända mandlar
Mina presenter till familjen
♥♥♥
♥♥


Dan före dan före dopparedagen

22 december idag o bara två dagar kvar till julafton, yaaaay!!! ja har alla julkänslor man möjlige skulle kunna ha o ja har slagit in alla paket. Vi harr gjort med pepparkaksdeg för vi åt upp alla pepparkakor o imorn ska julgodis baket börja, vi ska göra brända mandlar, knäck och fudge! igår hade ja mitt andra mini race mot alla proffs i vail i classic längdskidåkning. Ja hade åkte classic två gånger innnan så ja förväntade mej inte något, men... de va ne upplevelse. De va helt kolsvart när de va min tur att starta, ja va dessutom nummer 72 av 74. Så ja va helt själv i mörkret o kunde inte se var ja åkte. Så när de va dags för nedförsbacken så åkte ja lite för mycket till höger vilket resulterade att ja åkte ner för ett stup o face plantade i snön. Ja va en vit snögumma när ja fortsatte haha. Nästa incident va att ja krockade med en kille som åkte i MITT spår, han såg mej inte så han ramla haha. Så jaa, de va mitt race. Alla hejade på mej när ja klev i mål, sist av alla så de va kul. Men ja e stolt över mej själv att ja gjorde det, förutom David så va ja den enda som va nybörjare där!!
Vill oxå tacka mina underbara vänner i klassen som skickade bästa julhälsningen och kortet någonsin, så himla gulliga. Här e kortet, ja tänker inte lägga upp videon, men så ni vet så va den bäst!

Bästa bilden ever, love you guys!! ♥


Fjärde advent

Hade en jätte bra dag igår. Först åkte jag skidor med David i några timmar, vi had a blast! sen va ja tvungen att åka hem för att gå på cake dekorations hemma hos Susan och Carson. Så ja o tjejerna åkte dit i några timmar o dekorerade kakor, mina blev snyggast och sen åkte vi till Walmart. Där köpte ja lite chirstmas wrapping o några andra köpte presenter. Vi åkte oxå till Sports Authority där köpte lite christmas presents till mej själv och en från mina föräldrar hehe. När vi kom hem så hade vi girls night för Yvonne och Kevin skulle bort på middag. Så vi körde Just Dance 3, gjorde middag, såg på Monte Carlo, slog in paket, bakade pepparkakor o hade lite cookie dough fight.
Idag har jag varit barnvakt åt två fyraåringar, tvillingar o en liten 2 åring. Jätte söta. Familjen va jätte snäll så ja hade kul. Jag fick till och med hjälpa till med att slå in paket vilket va jätte mysigt. Ja va där i fyra timmar, precis lagom o nu sitter ja o tittar på tv. Ska slå in paket ikväll och se på film, mysigt.
De finns fotografer överallt uppe på berget så ja o david tar alltid tusen bilder när vi e uppe! då slipper jag ta me kamera, AWESOME!!

Did I hear someone say christmas break?

Yaaaaay, äntligen jullov!! Im sooo exited, livet e bara så bra. För jag har köpt nice ribbons till mina julklappar o ska bara köpa inslagningspapper, nästan alla julklappar e inhandlade o imorn så blir det skidåkning i Vail med David. Dessutom känner jag mej jätte duktig för jag har åkt längskidor varje dag förutom måndag den här veckan.
Ja e bara så messy just nu, vet inte vad ja ska ta mej till. Vill bara skriva massa saker med ingen connection at all. Anywho, jag ska på en liten intervju imorn eller ja vet inte vad man ska kalla det. En tjej vill approve me för att se om ja e lämplig för att babysit her kids under veckan. Egentligen vill ja bara slappa men ja får mellan 100 och 140 kr i timmen så de ska nog fungera hehe.
Idag hade vi Susan och Richard på besök här hemma, o tvillingarnas kompis sover över oxå. De va trevligt. Vi bakade pepparkakor tillsammans och lyssnade på julmusik. En bra kväll helt enkelt.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Så mörk är natten i midvintertid

Glad Lucia kära folket! 13 december idag och jag har firit det med annas pepparkakor, julpynt, klä granen och längdåkningskidor. Dessutom så väckte ja upp Izzie och Sofia imorse med lucia sånger och en krona i håret. Så lite svenskt har det varit. Yvonne kommer hem ikväll o då ska vi kanske göra ett luciatåg för henne. Nu e de bara tre dagar kvar av skola o sen e de lov i två veckor, yaaaay!! ja e super taggad. Nu behöver ja bara inhandla de sista julklapparna o baka lite svenskt julgodis. Julmusiken e i full gång dygnet runt. Julen e definitivt den bästa tiden på året. Puss på skinkan

If you only had one day to live

♥ Fredag idag, och exakt 100 dagar sen jag landade på Dayton's flygplats. Mycket har hänt sen dess. Tre familj byten, varit i 6 stater och haft mycket roligt. Jag har träffat folk som gjort riktiga intryck på mig, både bra och dåliga men trots allt som hänt så ångrar jag inte ens för en liten stund att jag gjorde det här året. Jag känner hur jag har mognat, utvecklats och fått en mycket bättre bild av världen. Det är 9 december idag, fem skoldagar kvar innan lov och jag e så himla taggad på julen. Idag har jag haft längskidåkning som vanligt, äit mysig middag med värdfamilj + lindsey och julpyntat mitt rum efter att jag städade det. Imorn ska vi på jul marknad och sen kanske träffa david för att göra något roligt. Allt jag tänker på är julen just nu, julmusik i öronen och snö överallt ♥


Hej jag heter Andrea, och jag skippar skolan

Onsdag idag och jag har inte varit i skolan idag eller igår, de e som sagt World Cup i skiing så ja jobbade där båda dagarna. Igår va de äckligt kallt, hade på mej tre fleeces, undertröja och två dunjackor på överkroppen!! Idag va det the women's ski race o Anja Pärson tävlade och hennes kusin Jessica. Jätte mycket svenskar som va o heja vilket va kul. De va första gången som damerna tävlade här i Beavercreek så de va en jätte big deal, halva skolan skipped school! Det största va att Lindsey Vonn, världens bästa skidåkare va där och tävlade. Hon e här ifrån (bodde några hus ifrån oss o va reading buddy med min hostbrother) and she signed my skiis and took a photograph with us. Hon sa till och med att hon tyckte mina skidor va väldigt coola hehe;)
Nu e jag hemma o e jätte nervös haha, om några timmar har jag mitt första längdskidåknings race och jag har stått på skidor två gånger i mitt liv haha. Dessutom e de skate, och inte classic vilket gör att det blir ännu svårare.

World Cup Beavercreek

Hemma från en fullspäckad helg, men mycket rolig. I fredags så frågade Kevin mej om ja ville jobba med Izzie och Berry (en kille som vi fira thanksgiving med) på lördagen, med att sälja t-shirt på the downhill skiing world cup där vi bor. Självklart sa jag yes så vid 8 på morgonen va ju uppe i backarna för att jobba. Extra kul va det att Berry got VIP passes, så vi kunde gå in i tältet o få gratis mat, starbucks coffee/hot chocolate, cookies o heat warmers. Lite coolt faktiskt! idag har jag oxå jobbat i tältet o sålt t-shirts o sånt. Borde ha tränat kanske, men nej, istället slog jag rekord i varm chocklad drickande under en helg. I veckan så e det damernas race, och jag hoppas att vi kan få skippa skolan o jobba med Berry istället, det vore ju trevligt.

Things I L O V E about winter


Only 23 days left

Första december idag o jag e taggad för julen. Vi har knappt någon snö här borta i vinterstatet vilket e lite surt, men ja håller tummarna för snö inatt. Så i tisdags va jag som dagt på THE KOOKS!!!! de va så jäkla bra, helt underbart. Vi va på ett litet ställe så trots att vi kom 5 minuter innan de började så hamnade vi i princip längst fram. Allt va bara toppen. Underbart umgänge o störs skönt band!! de valde ALLA deras bästa låtar, i den bästa ordningen så jag sjöng allt ja kunde. Tyckte lite synd om tjejen framför mej men hon får skylle sig själv när hon allti hade sin kamera i vägen för mej så ja inte kunde ta kort. Ja tillbaka till dit hehe. Tycker lite synd om Lea och David för de va tvungna att åka tillbaka till skolan på onsdag medans jag och lindsey hade en sovmorgon hos hennes pappa och sket i skolan. Vi drog o gjorde lite ärenden i Denver istället. Ja lämna tillbaka en jacka, köpte en skid jacka, gick till Apple o Lindsey shoppa looooss. Hos apple blev ja ledsen för de sa att de skulle kosta 150 dollar att fixa min iphone för att mina apps were crashing, vilket gör att min hem knapp inte fungerar:( bra vecka annars!! nu ska ja dricka varm chocklad för ja e kall o möjligtvis göra en läxa.

RSS 2.0