Sunday is the day before monday

Vaknade imorse med en hes röst, täpt näsa o sore throat, yeaay! så idag har ja bara legat i min säng sett på film, skypat, börjat på en presentation till min public speeking class o sovit. Mår inte så himla bra måste ja säga tyvärr. Borde egentligen städa mitt rum o plugga men ja orkar verkligen inte. Måste fundera ut en bra/enkel costume till costume day imorn! önskar att min skola hade lite school spirit men de har vi verkligen, ingen följer teman när vi har spirit game vilket e tråkigt. Ja ska nog klä ut mej lite halvt:)
Här e lite bilder från i fredags, skulle ju egentligen till the football game men de regnade o va iskallt så ja stannade hos Katie hela kvällen, gjorde svenska pannkakor för första gången här borta (dem blev skiiiit goda), såg på the roomate med hela familjen speece och sånt. Klockan 6 och framåt va som tolvslaget till min födelsedag i sverige så ja åt en god svensk middag och va glad. Katie bakade även chocolate chip cookies till mej som en liten födelsedag present.

Bara ett år kvar nu

Nu e denna födelse dag slut! de va kanske inte den bästa ja haft, de va helt okej. Min hostfamily kom ihåg det som tur, ja fick en liten present och cake men de va de. Hade en liten moment idag då ja kände att allt bara va piss o att ingen här riktigt bryr sig. Allt e inte lika toppen som ni kanske tror, ja skriver i princip bara i bloggen när ja har ngt roligt att berätta. Livet som utbytesstudent e inte att leka med, mycket svårare att passa in i en helt annan familj än ja någonsin hade trott... så tro inte att de e bara skoj hela tiden. Ja kommer inte överens med min hostmom eller hostsister jätte bra så de e inte den bästa stämningen i huset, så de brydde sig inte riktigt om att de va min födelsedag. Hur som helst har ja idag börjat att fixa min pumpkin, blev aldrig klar men ja började i alla fall. De kommer nog bli den fulaste pumpan någonsin! på kvällen åkte ja till en tjejs födelsedagskalas (fast hon fyller år 27 november haha) med mina kompisar. Hade egentligen planerat att åka till ett haunted house och sen en haunted trail, men min hostmom skaffade egna planer så hon kunde inte köra mej o min kompis som oxå e utbytestudent. Festen ja gick till va en halloween fest o man skulle klä ut sig, men när vi kom dit i våra costumes så hade ingen klätt ut sig. Hade dessutom antagit att vi skulle vara inomhus eftersom de va circa 2 grader ute, men nej. Vi skulle vara utomhus hela kvällen, ja som redan va jätte förkyld och täpt har nu ingen röst kvar och ont i halsen! har aldrig varit så kall som ja va idag. På "festen" hade de fixat en haunted trail vilket va kul men de va jätte muddy så mina vita converse är nu bruna! kvällen va helt okej, men ja måste säga att ja hellre hade gått trick or treat och sen gått o sett på bio o ätit god mat på olive garden... har bestämt mej för att fira min half birthday i år eftersom den här dagen va som vilken annan dag! Puss puss
My presents, ja fick skylten Red Devils strumpor o halloween strumpor, godis och ett kort från min värdfamilj. Sen fick jag ett par West Virginia undies och en body spray, VS, from myself:)
Kirsti och våra pumpkins
Min pumpin pattern
Emily Lehew as a hot dog. She is the student council, tar hand om allt i skolan, yearbook och design av skol tröjor och hela rubbet. Underbar tjej som dessutom vann homecoming queen
Ashlee, Emily and Briana
Me and Katie
The cutest girl in the world, as soon as I went in she followed me and repeated everything I said. Precious.

Idag är det min dag

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Andrea's födelsedag, hurra hurra hurra!
Hurra hurra hurra
Ja må jag leva, ja må ja leva, ja må ja leva uti hundrade år.
Javisst ska ja leva, javisst ska ja leva, javisst ska ja leva uti hundrade år.

Fredag, snart 17 år!

Idag har varit en långsam dag, men ändå väldigt bra än så länge. Varje fredag får vi donuts eller cinnamon rolls i Homeroom med Ms.Ray för att de e GAME DAY. Sen på 6th period under guitar så frågar först vår lärare om vi gillar varm choklad, alla svarar såklart ja. Tio minuter senare kommer hennes sort of assistent in, då har han vart o köpt varm choklad till alla i vår guitar class. Passade mej väldigt bra eftersom ja har börjat få en förkylning o har ont i halsen. Sen kom nog de bästa, ja har yearbook 7th period vilket e jätte kul. Vi sitter mest o pratar med vår lärare, gör lite ärenden o sånt. Men idag hade min lärare vart o köpt chips och cupcakes till oss, speciellt för att de va min födelsedag imorn. Då blev ja riktigt glad att hon tänkte på mej, tror de va Katie som hade skvallrat lite hehe.
Ikväll ska ja först till Katie o äta pizza me hennes familj o sen åker vi nog till the football game för de e senior night. Men de ska eventuellt snöa ikväll... så ja vet inte om ja verkligen ska gå. Vill hellre gå hem o göra lite svenska pannkakor som ja kan äta imorn till frukost. Får se hur jag gör! Har typ inga planer för imorn, tror nästan att min värdfamilj har glömt bort att de e min födelsedag haha, tror att Kirsti kom på de idag för hon e i min yearbook class, annars skulle hon nog glömt bort det!
Så här fina va inte riktigt mina cupcakes, men man kan ju önska att dem va!

The Speece + Skippy

Godkväll allesammans, ja kom nyss hem från The Speece house, snacka om att de e fullt hus där. De e fem i familjen, trillingar plus två stört sköna föräldrar. Pappan e the police officer i vår skola så ja ser han varje dag, brukar smyga in på hans kontor med katie under 7th period för lite snacks. När ja kom dit ikväll va dessutom Lydia där, deras kusin som går i skolan. Hon e full med energi så huset e rätt livat! ja fick pröva på pumpkin pie för första gången och introducera dem för spotify. The Speece har ett jätte stort hus med gigantisk tomt där de åker fyrhjuling o sånt. Sne har de även en stort pool och en trampolin på tomten, rätt naaaiz! Vi spenderade rätt mycket tid med att kolla på den här snubbens youtube klipp oxå, I <3 SKIPPY
Hahaha så jäkla bra
Gotta love Skippy

Kära Spånga

Kände mej så svensk, när ja använde min Spånga supermarket påse att slänga skräp i. Svenska plastpåsar har så mkt bättre kvalitet än amerikanska. Så e de bara!

Costume shopping

Hallå hallå, idag har varit en riktigt bra dag. Direkt efter skolan åkte jag med the triplets (Emilu, Cari, Katie), Ashley and Briana till Parkersburg. De skulle handla costumes för Halloween o ja hade inget bättre för mej så ja följde med. Gosh, ja ba älskar att halloween e så stort här. De finns halloween butiker överallt med så klockrena dräkter. Vi köpte en dräkt åt min syster o hennes kompis som de hade kollat på innan som e rätt awkward, Kirsti ska va en socket och Haley en plug... men de finns så himla mkt klockrent, typ en angry bird eller en m&m. Visar några andra roliga/konstiga dräkter!
The halloween store
Happy camper and department of erections
Super sperm
Me as Charlie Sheen
Kind of tempting to squeeze those big things haha

Paket från Sverige

I torsdags kväll fick jag ett underbart paket från sverige, kom iför sig från colorado:) men innehållet va svenskt!
LYCKA!!!!!!!!!! ska försöka att inte äta upp allt på en gång:) vill ha lite på födelsedagen min om 6 dagar!

Art trip

Igår kunde man åka på en field trip with the art teacher till Pittsburgh, Pennsylvania under en hel dag. Egentligen så behövde man ha art som ämne, men eftersom ja e en utbytesstudent så fick ja åka ändå:) så klockan 6 på morgonen samlades vi vid skolan för att dra oss mot en ny stat. Bussresan tog ca 4 timmar, 4 timmar av sittandes på världens mest obekväma buss i värdshistorien aka skolbuss. Som tur hade ja en kudde och en filt som ja kunde använda för att få de lite mer bekvämt och för att kunna sova. Bussresan dit + de första museumet va tråk, men vi åkte till the Andy Warhol museum (han e född och uppvuxen i Pittsburgh) efter som va riktigt coolt, rolig konst. Om ni inte vet vem Andy Warhol e så e de en jätte känd konstnär, printer, filmmaker. Han har gjort kända bilder av Marilyn Monroe o Jackie Kennedy. I hans museum så fanns det en Alex Ross exhibit som ja gillade väldigt mycket. Alex Ross e känd för sina realistiska, mänskliga målningar och tolkningar av klassiska seriefigurer. Såå duktig. Man skulle kunna tro att de fotografin. Vi fick inte ta bilder där inne vilket va surt för han va riktigt duktig.
Efter att vi äntligen fick äta luch, klockan tre (åt frukost vid 5 am) så åkte vi till till Fallingwater, ett väldigt speciellt från 1936, byggt över vatten mitt i en skog. Americas kändaste arkitekt byggde huset. Hela ideen va att man skulle kunna se naturen från alla vinklar i huset (förutom badrummen) så man trodde att man skulle kunna se vattenfallet från huset, men istället så är huset PÅ vattenfallet. Trots att huset e jätte gammalt så är möblerna jätte moderna o de kommer från alla världens länder, en cool stol kom från Sverige (stolt). Nu fick ni en liten art lektion haha:)
Ja hade iaf kul, kom hem vid 10 dock! så ja va jätte trött! Men när ja kom hem så blev ja glad igen, berättar varför snart.

Bob Evans festival

Hela förra söndagen spenderade jag på Bob Evans festival i Ohio, en timme från där ja bor. Bob Evans är en restaurang här i usa o varje år har dem en festival där i princip vem som helst kan sälja de dem själv tillverkar. De flesta sålde trä saker, smycken eller halloween grejer. Helt sjukt hur stort halloween e här, de sålde galet mycket saker. Men de roligaste va julpyntnings sakerna, det fanns säkert 20 ställen där de sålde det. De e inte ens november och det har börjat tänka på jul, sjukt! Festivalen var på en farm, ett riktigt bonde ställe så de va hö överallt. Sakerna som folk sålde tyckte jag va rätt tråkigt men de fanns en scen där de dansade line dance, square dance och clogging (riktigt WV dans). För mindre barn fanns det corn mazes, säckhoppning och olika lekar men ja va för stor... Självklart fanns det mat man kunde köpa, men ja riktade in mej på the snacks instead. Jag köpte the typical buckey balls, en Ohio delikatess och mina favorit suckers, caramel apple! Min hostmom köpte även popcorn, de bästa popcorns  jag någonsin ätit, och jag har ätit mycket popcorn. Hade en helt annan smak än vanliga popcorn, vet inte vad det var.
Efter the festival åkte vi till Bob Evans resturant för att fylla våra magar. De hade mycket gott att bjuda på, jag åt pasta med spinat, kycklig och tomater i en sås, sen fick man garlic bread eller rolls som tillhörde alla rätter. Allt detta för 40 kr, rätt billigt för att vara en restaurang! Min host grandma åt deras soppa som de har, potatis och något mer med bacon topping och lök. Den va oxå suuuuuper god! kommer defenitivt äta där igen.
Man gick in genom en ko-gång
Farmigt va?
jag framför buckey ball tillsammans med min sucker
En cool pumpkin
Bob evans
planking on the mothman
jag, karli och tammy

Footloose

I lördags åkte jag Karli och Kirsti till Ripley för att se på den nya versionen av Footloose. En jäkligt bra film måste jag säga. Gillade den starkt. Det va mycket dans, country musik och bra skådespelare. Nu när man bor mitt i en country stad, med riktiga hick people som pratar med en groov accent, förstår knappt va vissa säger här så är det kul att se folk dansa i film så som folk dansar här. Rekommenderar er att se den när den kommer till sverige, speciellt ni som gillar att kolla på dans. Går runt och nynnar på musiken hela tiden nu:) se trailern på youtube, den spelades HELA tiden här i usa innan den kom ut på bio i fredags.
1 2 3 4 5
Nästan perfekt!

Niagra falls del 5, block party

Jag och mina hostparents in Buffalo, bästa någonsin! David är den skönaste gubben ja träffat, mitt hus som bestod av 15 personer ville aldrig åka till de andra utbytisarna utan stannade hellre hemma o pratade med honom. Audrey va oxå jätte snäll, ville alltid att vi skulle äta för hon orade sig för mycket att vi skulle gå hungriga.

Några från mitt hus

Vi fick göra våra egna pumkins

Så här såg allas ut i vårt hus, min e den som har hjärtan till ögon!
Jag åt smores för första gången och fick även lära mej varför de heter smores, some more (s'more)! sååå gott är det :)

Jag o Amy


Niagra falls del 4, söndag at the falls

I kön redo att gå till bron för att se the falls från ett coolt perspektiv
The falls
Canada!!!!!!

Blue man

Maid of the mist, en båttur som går jätte nära fallen, man blev helt dyngsur trots att man hade regn cape!

Bild från båten

Lycklig tjej
Cave of the winds, man få gå super close to the falls o bli jätte blöt. Underbar upplevelse!

The cave of the winds crew

Nöjd med dagen!

Niagra falls del 3, at night

Lördag kväll va helt fantastisk. Efter att vi vart och kollat på native americans så åkte vi till niagara fallen för första gånger, at night. Ja ska låta bilderna tala för sig själva, de va coolt. Svårt att ta bilder för att de va mörkt men ja lyckades med några! På andra sidan, där alla höghus e så ser man Toronta, Canada.

Planking and owling

This is what we did the whole weekend at the niagra falls, planking and owling. Ni förstår inte hur roligt det är att se folks miner när man lägger sej ner platt på marken inför alla haha! Owling e kul det med, man sätter sig på huk, raka armar och kollar snett upp på ingenting haha! Skulle aldrig kunna göra det här i Sverige, men nu e ja ju i USA så varför inte!

Niagra falls del 2, lördag

Taggade tjejer i sina snygga YFU hoodies

Såg på en gospel choir (hyfsat tråkigt)

Pratade svenska för första gången med ngn face-to-face, denna gången va de Elin som bor i Ohio. Ska kanske spendera en helg med hennes familj om ja vill, hennes hostmom va chaprone och villa att ja skulle vara med dem ngn gång.

Efter gospel så skulle vi vidare, här ett snabb stopp vid vattnet för att ta bilder. Jag och Shahid från Indien

Jag och Amy

Vi åkte till Buffalos teater för att se The Lion King med Broadway cast:) vi hade även ett privat frågestund med skådespelarna efter showen! Nästan bättre än den i London, men inte riktigt.

Åkte och kollade på när native americans dansade och sjöng samtidigt som vi åt pizza

Niagra falls del 1, fredag

Oj oj oj, var ska jag börja. Förra helgen va helt fantastiskt, den bästa jag haft någonsin. Hängt med massa modiga utbytestudenter från HELA världen, dansat som om hela världen är underbar, ätit massa god mat etc. Ja tänkte dela upp min helg i delar för det är så himla mkt ja har att berätta, men jag måste säga att jag har varit en lycklig flicka hela helgen, mått bättre än jag gjort på länge och haft det galet roligt. Detta va min fredag:
En mkt rolig bussresa, 9 timmar som kändes som 2. Kom fram till Buffalo vid 6 pm
The bus got escorted by the police, för han som arrangerar det mesta jobbar som polis
Fick min hostfamily i utbyte mot detta papper, David and Audrey Boquard.
Åt god middag innan irish stepdancing, här med min sweetheart Amy från Australien som ja spendera helgen med
'
Fick känna på hur de är att bli hand cuffed efter the dance

YFU trip

Hola amigos, imorn bitti drar åker ja bort från min håla i WV över helgen för att undersöka en ny del av USA. Ja ska till BUFFALO!!! de ligger i New York State o ja ska dit för att se och gå i Niagara fallen o få nya kunskaper. En massa utbytesstudenter ska dit från hela världen, vi ska dessutom se Lejonkungen på teater, shoppa, dansa, partaja legalt o massa annat skoj. Så vi hörs nästa vecka, hajdå!

Election day

Igår va vi i parkersburg malloch jag har insett att man ska aldrig åka till ett mall i USA om man inte vill spendera MYCKET pengar. Woooow, de e billigt! jag va inne på Hollister, som vanligt och allt va på clearance, sen va det till och med 50% på clearance priset på vissa saker så de va riktigt bra:) älskar den affären, ja köper aldrig roliga saker längre för ja vet att ja får ingen användning av det här i mjukis landet. De tycker att jag klär upp mej när ja har på mig jeans, linne och kofta, rätt intressant! de e rätt skönt eftersom ingen bryr sig om kläder, så varför ska ja! men när ja kommer hem till sverige kommer ja ha sååå många t-shirts och hoodies. Har köpt lite snygga hoodies men snart ska ja köpa skol tröjorna som inte e lika bedårande!
I bilen på väg hem från the mall så pratade vi bara om resor hela tiden, vilket va väldigt roligt. Vi drömde oss bort till alla olika ställen vi vill åka till, o ja hoppas att de blir sanna under året. Ska inte förvänta mej ngt, men om jag o min värdsyster har tur så ska vi till florida under spring break eftersom hennes pappa ska flytta dit från kina. Sen ska vi ju såklart till Myrtle beach i South Carolina på senior trip whooop whoop. Vi pratar mkt här men ja vet inte hur mkt som kommer hända haha, men de gör inte ngt. Drömma går oxå bra för mej.

The 60's

Japp, då har man upplevt sin första homecoming dance. Skulle väl påstå att de inte riktigt nådde mina förväntningar haha. Men om man gillar grinding, snabba slow dances, långsamma up beat låtar så borde man verkligen pröva det. Jag är glad att jag gick men ja tror det är roligare på en större skola och om man går med massa kompisar. För då kan man dansa tillsammans o ha kul, vilekt man i princip inte kan om man har sin dejt för om man har en date så är man obligated till att stå o grinda mot varandra haha. Vi hade tema 60 tal så djn fick inte tillstånd att spela bra dans musik. Ja va lite sur så ja o Haley gick fram till honom för att fråga om han kunde köra lite bättre dans låtar, han frågade efter ett tag var ja kom från o såklart svarade jag sweden. Då blev han glad och förstående, för han va tydligen ett väldigt stort fan av all svensk techno musik som han helst ville spela, men han fick inte. F... vår rektor, hon e störd i huvudet! Men allt var inte dåligt, vi åt underbar italiensk mat innan hade kul efterår hemma hos Briana och de va kul att ta bilder i regnet. De fina bilderna kan ni få se sen för de va ngns syster som tog dem så ja ska be o få dem av henne! De va allt ja hade och säga, imorn är vi lediga så vi ska till the mall o köpa sweatpants och hoddies på hollister. See ya

Homecoming week

Den här veckan har det varit homecoming week. Vi har olika teman varje dag så folk klär ut sig, jag började skolan i onsdags så jag va med tre dagar. I onsdags var det clash day/bad hair day men ja sket i det eftersom det var min första dag. Torsdagen var formal day så alla gick runt i kostym eller klänning. Jag hade en rätt vardaglig klänning med en kofta över och ballerina skor vilket jag tyckte var lagom formal haha. Idag var det skolans färger som gällde eftersom det är homecoming game ikväll. Så jag lånade en t-shirt och en hoddie från min värdsyster och hade svarta jeans på mej:) vi är de Red Devils så alla var klädda i svart och rött. Hela dagen va lite knas, lektionerna var 35 min och efter skolan kollade vi på the parade. Alla olika clubs, sports, grades hade egna floats som det stod på och kastade godis från. The Senior Float var bäääääst, alla var utklädda till the Flintstones så de va jätte kul. The Homcoming court, de 5 som blivit nominerade till Homecoming queen och king, hade också en float där de satt med sina prom dresses och vinkade haha.

Efter det så hade vi pep rally in the gym där cheerleadings gjorde sina danser, stunts and tumblings. Sen var det dragkamp, lite sång och pep talk med hela skolan inför matchen. En rätt rolig dag:)
Om en timme så ska jag, min hostmom, storasyster och värdmoster åka till the football game, hoppas de vinner!
Imorn är det Homecoming Dance. Jag gör mej i ordning tillsammans men min syster och hennes kompisar, daterna kommer och hämtar upp oss och sen åker hela gruppen till en italiensk restaurang för att äta. Sen åker vi tillbaka, byter om till finklänningarna och tar bilder. Sen åker vi till dansen wohoo. Jag har ingen date utan går med min systers grupp eftersom jag inte lärt känna ngn än, jag önskar att jag fick gå på homecoming i Xenia med mina kompisar där. Vi hade planerat allt och jag saknar att ha riktiga kompisar i skolan... nu säger man mest hej till några man känner igen. I Xenia hade jag hela soccer team som jag alltid umgicks med, vilket jag inte har här.
Men men, det blir nog bra.
The cheerleaders, dem som ja hänger med. Min syrra e den som e längst fram i mörkt hår som skrattar. Vi umgås med den blonda lilla tjejen bredvid henne, hon som ler väldigt stort i bakre ledet Haley, tjejen med den gröna påsen och en tjej som går bredvid Haley där bak som man bara ser håret på. Nu har ni fått se mina 5 vänner!
Några i de Homecoming court
PUSS PUSS

RSS 2.0