Tonight we are young, so let's set the world on fire. We can burn brighter than the sun.

God morgon god morgon!! söndag idag och jag har haft en fantastisk helg redan. Jag va ledig i fredags så jag och david åkte till Riverwalk för att äta crepes i det härliga sommar vädret. Jag överdriver inte med att säga att de var 24 grader i skuggan så de va stört varmt i värmen. Efter lunchen gick vi till sports authority för att köpa träningskläder till david, så himla länge sen jag tog en sån lång promenad. Vi hade träning efter det men de va en lugn träning eftersom vi hade ett meet dagen efter. Gick och la mej vid halv nio för vi går upp vid halv fem innan tävlingarna. Den här gången behövde vi iaf inte åka lika långt, "bara" två och en halv timme! Jag hade samma event som förra gången, kula och 100m dash. Jag satte nytt PR (personal record) i båda. Jag stötte 25,2 feet i kula och sprang 14,5 på 100m dash, de e typ en helt okej tid, vill fortfarande förbättra mig! Sen måste jag berätta hur stolt jag är över min Sofo! Sofia kom nämligen två utav alla i 300m häck och de va första gången hon fick göra det! Hon va till och med bättre en Brooke, en tjej som alltid e bland dem bästa! Och Izze sprang 800m vilket va hennes första gång och hon fick 2.37 vilket e en jätte bra tid för att ALDRIG ha gjort det förut! Igår va de till och med varmare än i lördags, de va säkert över 30 grader celcius i värmen! jag vill verkligen bli brun med trots att ja använder jätte låg solskyddsfaktor så har ja inte fått så jätte mkt färg, men igår så för första gången så brände ja mej nästan! har en jätte snygg "track tan" på min rygg! Izze tejapde sina benhinnor och nu har hon en tan line fårn tejpen haha!! På meetet hade de ngt som hette dippin dots, vilket e glass i små mini kulor så när man äter dem så smälter de till glass. Man kunde få de i massa olika smaker och de va suuuuuuper gott. På vägen hem stannade vi oxå på ett ställe som heter Sonic, de e typ snabb mat men de coola är att man beställer som om de vore en drive throuht och så kommer personalen ut på roller skates med maten!! Så de va en lyckad och rolig helg:) Ha en bra söndag allihopa!

Haha look at that sexiii tan!

Listen carefully

Nu tänkte jag berätta en väldigt intressant sak om min skola haha. Jag har ju U.S. Government som en klass vilket e ganska intresant men oxå väldigt tråkigt. Min lärare är amerikan men har bott i Europa i många år och inser därför hur messed up USA e ibland och hur dumma amerikaner e, ingen myt, det är sant. Hur som helst så e han ganska konstig. Han säger ofta i början av lektionen: today is gonna be a work day, im just gonna talk about the opener and then you get to work. Efter circa 20 min så pratar han fortfarande, han slutar aldrig haha. Så i tisdags så började vi prata om att just nu i vissa stater så försöker vissa politiker förbjuda p-piller och alla sätt att förhindra pregnancy. Det är okej att göra abort MEN om man vill göra det, så innan man har gjort beslutet så MÅSTE man höra ultra ljudet. Så min lärare kom in på det här och pratade jätte mycket om det, hur kvinnornas liv blir ändrat men mannen lever på normalt och massa sånt. Sen börjar han komma in på hur unga många tjejer e när de får barn och dessutom när ungdomar i USA förlorar sin oskuld. De här pratade min lärare om i totalt 50 minuter. Ja ska berätta att den genomsnittliga åldern i usa för att förlora sin oskuld är 12-13 år!!!!!!! Man skulle kunna tro att de e typ 18 eftersom många ungdomar är väldigt kristna och så, men nej, de e 12-13 år. Sen börjar min lärare gå in på privata erfarenheter typ, typ att hans nephew är 15 år och har haft sex med 30-40 personer, tycker de här e helt sjukt! blev jätte chockad! Aja ville bara berätta att de e sånt här vi lyssnar på dag in och dag ut ibland haha, e man i usa så e man!

That's always what I want it to be about, not about who I am but what I stand for.

# Love yourself.
# Don't be afraid to be different, that's what make you beautiful.
# Enjoy the little things because they will one day be the big things.
# Don't go where the path lead, go where there is no path and leave a trail.
# Do what makes you happy and be with the ones that make you smile
# Always stand up for yourself. Never take bullshit from anyone.
# Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter won't mind.
# Never let your dreams just be dreams.
# If you don't fight for what you want, don't cry for what you lost.
# The most beautiful curve on a womans body is her smile.
# Promote what you love instead of what you hate.
# Your weight does not determine how beautiful you are.
# If he doesn't treat you like a princess he doesn't deserve to be your prince
# Before you judge someone, walk a mile in their shoes.
# When you judge another person you dont define them, you define yourself.
# When nothing goes right, go left
# Always be kind to people, even to those who are unkind. They often need it the most.
# Don't cry over one person. There are still 7 billion people to smile about.
# Start every day on a fresh new start. Don't be held back by what happened yesterday.
# Treat people the way you want to be treated.
# Stop wishing your life were different and love the one you have, it is the only one you have.
# It does not get better by chance, it gets better by change.
# Good things come to those who work and never give up.
# Always stay true and loyal to the ones you love.
# The happiest people don't have the best of everything. They just make the best of everything.
# The biggest mistake you'll make are the risks you were too scared to make.
# Distance means so little when someone means so much.
# Believe in yourself
# If you don't stand for something, you will fall for anything
# Never regret something that once made you smile
# Accept the things you can not change, change the things you can
# Without struggle, there is no progress
# The journey is more important then where you end up

I just want a big life. I don't take small, safe steps. No limitations and not a dream too big.

Tisdag idag och bara två dagar kvar av skola för vi e lediga på fredag. Helgen va toppen, the track meet was a blast och jag gjorde bättre ifrån mej än veckan innan. I kula stötte jag tre feet längre och ja sprang fortare tror jag. Jag va jätte nervös inför 100 m. Vi har ju starting blocks vilket e rätt klurigt i början och såklart så ramlar min nummer lapp av precis när ja har satt mig i position så ja behövde ställa mig upp igen och fixa den för att sen skynda mej ner i postion, stressigt!! tydligen va min start rätt bra vilket ja va glad över, ja kom på 32 plats av runt 75 personer så de va helt okej för att vara första gången. Är ledsen för att track prat, men ni vill veta vad jag gör, och just nu spenderar jag hela veckorna med track. Träningen igår var jätte jobbig, helt stört! tycker nu att de vi gjorde i början e super enkelt. Vi gjorde den här gången 3x400m, 3x300m, 3x200m och sen spörtar inne i gympasalen plus benstyrka i mellan allt! och så klart så har vi svår core workout efter det. Idag va en lugn dag så jag stötte kula och sprang: in and outs. E super excited för imorn, för vi har ingen afternoon practice utan bara morgon träning för JV har ett meet så vi har inga tränare på kvällen yaaay!! idag ska ja plugga lite och se på fortsättningen av Moneyball som vi började idag på matte lektionen. Började ett idag igen så de va underbart.
Mina små freshmans
Tjejen som e först heter Mandy och tränar i vårt lag. Hon är den mest vältränade människan jag någonsin sett. Helt stört hur BEAST hon e, hon kommer typ vinna hela alltet i 800m och the mile senare! hennes mamma e typ 50 och är en av de bästa female runners in the U.S! kolla musklerna på mandy? helt stört hur duktig hon e!
Innan the relay

I'm not here to please everyone, you can either take it or leave it.

Ännu en dag med solsken här i vail, helt underbart! dagen gick alldelles för fort måste ja säga. Jag sov 10 och en halv timme i natt, så ja va fräsch när ja vakna. Fick även skypea med fina Ida i 15 väldigt snabba minuter, de räckte inte till med allt vi ville säga haha. Jag har verkligen jätte ont i mina behinnor så ja gjorde en easy träning idag. Jag gjorde som vanligt vikter och sen övade jag starter, så himla läskigt hehe. Tog även en ice bath efter träningen för de ska hjälpa med svullnaden, de va hemskt! hade ingen känsel i benen efter det.  Dessutom så va de ju pie day yesterday, men vi hade algebra idag så alla tog med sig pajer till lektioner för att få extra poäng så fick man smaka haha, så typiskt amerikanskt! min algebra class e lite patetisk, trots att läraren förklarar 10 gånger så e de fortfarande folk som gör HEEEEEEEELT fel på alla uppgifter, ja sitter nästan o garvar åt dem ibland för de frågar så dumma frågor, lite elakt kanske men alla svenskar skulle garva om de såg hur blåsta vissa e! Imorn är det vanlig dag med vanliga lektioner, hoppas dagen går fort för jag vill ha heeelg!!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Huskies... YOU KNOW!!!

Hallå där, veckorna rullar på här borta och snart e de sommar. Känns helt underbart att ha på sig shorts och t-shirt under träningarna och man e varm! solen e jätte stark eftersom vi bo på sån hög höjd, vilket e awesome!! Den här veckan så har freshmans och sophmores haft ngt speciellt prov så igår började jag klockan två o slutade tre. Imorn börjar jag ett och slutar tre så ja får äntligen sova ut. De e mycket träning som gäller, förutom alla vikter så gjorde vi 400, 300, 200, 100 meters på track banan i two sets + 300, 200, 100, 100 meter. Man spurtar typ hela vägen på allt förutom 400 så man döööör. Här kommer en lite plus och minus lista om saker som på går just nu, e rätt kul att göra sånna:)
+ jag kom med i varsity track teem, yaaay! springer 100m och kastar kula!
+ fick ett nytt credit card i söndags (tappade mitt i hawaii)
+ fick dessutom nytt smink (för ngn snodde mitt in the locker room)
+ SVENSKT GODIS, tack mammi
+ min familj kommer om 23 dagar
+ skypeade med agnes i söndags
+ fick mina spikes, track shoes today, dem e svarta/blå med glitter
- har benhinneinflammation (stavas de så???)
- min mobil knasar sig
- har saknat vännerna lite extra på sistonde
Här kommer bilder från the track meet i helgen. Vi hade verkligen super kul där. Mina event blev tillslut kula och 4x100. Stafetten va roligast. Jag gick upp vid fyra på morgonen och kom inte hem förs hav tolv. Sista eventet sprangs i mörker, så the athletes sprang med telefoner för att kunna lysa på banan. Jag gjorde inte så jätte bra i från mej på kula, men de gick bra på staffeten. Vi kom sexa av typ 30 lag. Vår skola kommer nog göra jätte bra ifrån sig under säsongen, vi tog skolrekord i distance medley med 38 sek och 4x200 kom tvåa av alla och massa andra bra resultat.
Fräsch 7 på morgonen
Jag under shotput
Kolla, mitt lag leder till och med!!

PUSS

You with the sad eyes

Idag har vart en rätt rolig dag faktiskt, vet inte varför men den har varit bra om man inte räknar vissa delar haha. Nemen de e andra veckan av track vilket e jätte roligt, pratade med coach krum idag och de verka som att jag vet vilka events som ja ska springa (hoppas hoppas på varsity). De e jätte varierat haha, 100m, 100x4 relay, och sprint medley (100m) och sedan.... kula!! vi hade en jätte hård träning idag, på morgonen så va de weight training och på eftermiddagen efter styrkan och 1km uppvärmning så nästan spörtade vi 300m, 200m, 200m i fyra omgångar! Va helt död efter, men de va ändå rätt kul! Sen kom de bästa, vi fick våra uniforms! Man fick en sprillans spring linne (jätte snyggt) och sen ett par spandex för alla sprinters, the distance people got baggy running shorts, sen fick man oxå en overall, inte lika snygg och en väska!
Vårt första meet e på lördag, ska blir suuuuper kul (om ja får åka vilket jag tror jag får)!! Aja nu måste jag gå och lägga mej med tanke på att ja ska upp vid 6 för mer träning hehe! Har massa läxor men har ingen ork alls, så god nat gott folk

Something to think about

Happy Leap Day!!! ja tkr de e fet coolt med skottår, vore coolt att va född den 29onde februari men lite jobbigt att man inte kan fira sin RIKTIGA födelsedag förs var fjärde år!
Jag kom hem i söndags från en lyckad och mysig helg i Minneapolis, Minnesota. Vi åkte som sagt på torsdagen och vi hade sån tur att vi kom på första planet från denver även fast de skulle vara fullt (vi åker stand-by). När vi kom fram så åt vi middag på T.G.I.F på flygplatsen innan vi drog till hotellet två minuter där ifrån. De fanns bubbelpool där så vi chillade i poolen innan vi gick och la oss. På fredag så stod shopping på schemat, hela hela dagen. Vi kom till M.O.A (Mall Of America) vid 10 och gick inte hem förs tolv timmar senare haha. Man är i chock när man är där inne för det är så stort. Förutom 550 butiker så finns det en Nickelodeon Universe Theme Park med massa roller coasters. Vi gick vilse ett antal gånger för man visste aldrig var man va. På lördagen så gick vi till the mall igen, för byte av storlekar (och lite mer shopping hehe) innan vi åkte till flygplatsen. Vi kom på flygplanet till Denver men de va 3 timmar försenat så vi missade planet till Eagle/Vail. Därför fick vi spendera natten i Denver.
I söndags kom David och Eva hit för att kolla på the Oscars vilket va kul, har saknat min tysk! Just ja, på väg hem från eagle airport i söndags så åkte vi till costco vilket e en gigantisk supermarket butik och de va sample day today. Så ja fick massa godis (snickers, twix och milkway), lax, god ost, crepes med nutella, kyckling, scallops och massa gott, nom nom!!
Vill oxå berätta för er hur extremt hurtig jag är nu för tiden! Den här veckan har den riktiga track practicen börjat. Vi gör vikter på morgonen vid 7 o gör springning och core på eftermiddagen (dööör), detta e varje dag!! Ja har alltid tyckt att våra fysträningan e hårda, men sen kom jag hit! oh gosh, folk spyr på träningarna för de push us so hard. Dessutom va ja lite väl ambitiös o bestämde mej för att börja på soccer, så nu har ja tre soccer practices every week too haha. Så vissa dagar så har ja längre track practice på morgonen än de andra, så har ja bara soccer på eftermiddagen (för de e samma tid som track vissa dagar). Så idag va min första dag på soccer, de va kul men inte alls samma lag känsla som i Ohio... Så nu ska Andrea komma i form för fan! Lycka mej till, för ja har träningsvärk VARJE dag från ngt. Looooove
Middag på T.G.I.F

Stoked!!

Mina värdsystrar plus värdmamma

Theme park i mitten av allt

Jag och systrar

Excited for rollercoasters

Gosh it was scary, straight down and then a loop

Vaktar shoppingen

Making fun of ugly prom dresses haha

Locked out of the room

The huuuuge mall



RSS 2.0