4 veckor

Tänk att ja har varit här i 4 veckor nu:) 28 dagar, 28 dygn. De fleste utbytesstudenter tycker att tiden går jätte fort och det gör den men ja känner att ja har varit här i 2 månader ibland. Igår va det den första dagen i skolan, TRÅK! lektionerna e helt okej men folket i den här staden passar inte rikitgt min smak. Ja och min "syster" passar jätte bra ihop men det finns några seriöst mentalt störda människor i min skola. Så ja, ja längtar som fan tillbaka till Xenia High School. Försöker att få börja spela fotboll men de finns så sjuka regler här, typ att jag måste träna 18 gånger innan jag får spela matcher och då kommer ju säsongen vara över. Kommer bli sjukt tjock här borta om inte ja börjar sporta igen! trots att ja försöker att tänka på vad jag äter är det svårt att inte gå upp i vikt:) borde skaffa mej lite bättre kontroll över mej själv, vi har alltid så himla mycket sött i huset så de e svårt att resist.
Dacey, Lindsey och jag hemma hos Mary kvällen innan jag åkte

Africa wilds

I lördags så hämtade Gary mej och Kat väldigt tidigt så runt 9 var vi i Columbus där han bodde. Vi hämtade upp hans familj och åkte till Port Clinton viket e i norra Ohio för att gå på ett africa zoo. Man körde runt i bilen bland massa vilda djur så öppnade man fönsrena för att mata djuren. Det va såå läskigt. Det ända som jag vågade mata var zebrorna och girafferna. Det va riktigt ballt att få vara så nära djuren. Sen köpte vi popcorn på jordens bästa popcorn ställe, de hade ALLA smaker. Så vi blev lite popcorn delivery till en annan YFU människa som vi märkte bodde i Clyde där Amanda bor. Vi ringde hennes hostmom för att fråga om hon var hemma men de var hon inte. Så lördagen var helt toppen och sen så såg vi på Bridesmaid när vi kom hem, precis min och Garys humor.

Ravenswood

Nu är jag framme här i Ravenswood hos familjen Babylon (älskar efternamnet). Jag bor hos en ensamstående mamma, Tammy med hennes dotter Kirsti som är 18 och sen har hon en dotter som e 20 som hälsar på rätt ofta. Jag kom fram igår och åt middag med dem, såg på Desperate Houswifes och packade upp mina saker i mitt rum. Jag har fått ett eget rum den här gången plus ett eget mini badrum. Just nu är rummet VÄLDIGT girly med gula väggar och gröna saker haha. Planerar på att ändra det i framtiden. Idag har ja varit i skolan och valt ämnen, och ja har bara valt roliga saker typ, struntade i matte och sånt. Vad ja kommer ihåg så har jag: english, civics, floricultur, typing vilket kommer bytas mot yearbook, speech, chorus, guitar första halvåret och andra halvåret har jag: english, civics, jewelry, stained glass, photography, floriculture. Skolan e från 8-3.15 så de e bra. Jag bor två min från skolan så ja kommer kunna sova länge yeeah. Men ja kommer inte kunna börja skolan förs på onsdag för ja va tvungen att ta TB sprutan IGEN! ja har tränat tumbling (volter till cheerleading) ikväll med Kirsti o hennes vänner. Sen åt vi goaste kina buffen (i Ohio haha) o sen så broke Kirstys car down så vi fick vänta i 40 minuter innan Haleys grandpa kom o hjälpte oss. Men de va trevligt, nu ska ja skypa med amanda:) va i hennes town i lördags men hon va inte hemma lite otur. Uppdaterar mer imorn när ja har tråkigt

Official

Jaha ni, vissa kanske vet om det här men ja tror inte att de så många. För nu är det så att ja flyttar imorgon bitti till en ny värdfamilj, men denna gång inte i Xenia, inte i Ohio, utan i WEST VIRGINIA!!!!! de e rätt sjukt, ja fick reda på det idag och ja flyttar redan imorn så dagen har bestått av många hejdå kramar, några tårar och packning. Ska upp om 6 timmar för då kommer Gary, en kille som jobbar på YFU och hämtar upp mej och Kat. Först ska vi till ngt zoo under dagen, sen lämnar vi Kat hos hennes nya värdfamilj i Bellbrook, och sen åker vi till Garys hus där ja bor över natten. På söndag åker vi till West Virginia, till Ravenswood, en stad med 4000 invånare haha. Snacka om att jag som e en riktig city girl måste vänja sej vid småstäder. Men det är 1 timme från Charleston, 3 timmar från Xenia vilket gör att ja kommer hälsa på mina vänner ofta och att de kan hälsa på mej oxå. Man vet aldrig vad som händer här borta!

OMG

Har fyra ord att säga: OH MY FREAKING GOD!!! hoppas ni förstår vad ja känner.

Hit me with lightning

Livet på andra sidan atlanten e lite kaos just nu, mycket ksom händer och blandade känslor. Ja berättar vad som e på g när det är 100%....
Hur som helst så förlorade vi både matchen i måndags och onsdags hahahaha, vi har typ de långsammaste backarna i hela USA så de blir omspringna, men det gör inget! för ja älskar laget och de e riktigt kul. Har match både måndag och onsdag nästa vecka så de blir att vinna då! Ikväll ska ja spendera tid med Kat och åka till COX stadium för att kolla på killarnas soccer game o träffa kompisar(:

Bullets


The Greene

OMG för er shopping älskare (typ jag) har ja ngt att berätta om. Idag åkte jag, Kat och min soccer friend Taylor med hennes föräldrar till the greene. Det är ett shopping mall 15 min från oss. Det är helt underbart, de är ett utomhus mall som ser ut som en liten by för alla hus är så fina o söta. Vi va där i 4 timmar o ja hann inte gå in i alla butiker ja ville ens. De finns i princip ALLT (förutom Hollister/Abercrombie) där o gosh ja älskade det. I för sig så e ja fortfarande inne i perioden där ja bara köper saker ja behöver, inte de ja vill ha men ja köpte lite roligt. Jag köpte nytt ID bare minerals puder (som kostar 160 kr, lite skillnad från sverige), raybans, headphones, macbook case, ett linne, naggack, strumpor, 2 par jeans (350 kronor tillsammans) så ja har spenderat en hel del pengar idag haha! Men de bästa idag var nog vår lunch efterrätt. Vi gick till The Cheesecake Factory o de va över alla förväntningar. Ja köpte en snickers cheesecake som va helt underbar, wow! Ja e glad att ja har soccer practise imorn oxå så ja kan bränna lite kalorier!
Min underbara cheesecake, nästa gång blir det nog orio cheesecake!

Homegame

Tonight was home game against Beavercreek, men vi förlora som vanligt! vårt fotbollslag suger, men ja kollade typ cirka 2 minuter, pratade mest med massa folk istället. De va riktigt roligt this night, ja va med tjejerna från the soccer team o vi satt o pratade, planerade kommande helger o drog vidare till the mexican (restuarang). de va ja o Kat, tre från laget plus en brorsa o två pojkvänner. De va gott o skrattigt haha o sen åkte vi till McDonalds for some coning haha, man beställer en vaniljglass i kon i drive through och sen när de ger den till oss så tar man själva glassen iställer för konen! De som gav oss glassen kollade på oss jätte konstigt o garvade till slut, haha vi borde göra så i sverige!

We are the champions

Igår hade ja min första fotbolls match o vi vaaaannnn!!! de va riktigt roligt, ja fick spela hela matchen o alla tyckte ja va jätte duktig hihi. Gjorde faktiskt assist till vårt första mål (stolt chey) så de va kul. Tjejerna i laget e verkligen jätte snälla så ja trivs super! Vi vann med 3-2 och varsity vann med 2-1.
Ja va skit glad efter matchen, för vi vann o vårt sista mål gjorde vi 40 sekunder innan matchen va slut men våran coach tyckte att de va den sämsta matchen han sett på länge (fast han sa faktiskt till mej personligen senare att ja va bra haha) men ja va glad trots att coach inte va glad! Det va en away game, så vi åkte buss i 40 min vilket va min första gång i en skol buss. De va roligt båda vägarna för alla va glada, men trötta. Kom hem klockan kvart över elva så ja har i princip sovit hela dagen idag i skolan o sen hade ja soccer practise som vanligt. Den här veckan har de vart mkt soccer, vi kommer träna 6 gånger i veckan, men vi har kul så länge inte Coach Mikal blir sur för då måste vi springa heeeela tiden... idag tränade vi JV och varsity för sig så då hade vi David som coach o han de e en skön snubbe så vi lekte runt och tränade samtidigt idag!
Imorn e de football som gäller, homegame så vi har temat beaverhunt för vi möter Beavercreek!!! Kill them:D
GOOO JV!!!!

Xenia High School

Tänkte berätta lite smått om min skola:) den e rätt stor, men skolorna i närheten e dubbelt så stora, o vi har 1600 elever på vår skola! Skolan är väldigt förvirrande för den e bygd som en fyrkant så jag vet aldrig i vilken korridor ja e i, vilken leder till att ja tar fel trappa o hamnar längst bort från mitt skåp. Vi har bara fyra minuter på oss mellan lektionerna, så de e lite bråttom o mitt skåp har fysiska problem så de vill inte alltid öppnas när ja vill att de ska öppnas även fast ja använder de rätta knepen. Men ja kom på en fett smart grej idag hur ja ska göra för att de alltid ska öppnas. Man har fyra nummer i kodlåset, o mellan varje nummer måste man gå förbi nollan en eller två gånger, så om ja snurrar mitt skåp åt vänster (nollan e åt höger) när ja e klar så kan ja bara snurra den till min sista siffra när ja kommer tillbaka mellan lektionerna. De e lite svårt att förklara, men de e smart hur som helst! De e jätte kul med skåpen, för om man e med i någon sport så får man en bild på ngt inom sin sport på sitt skåp som ni kommer kunna se på bilden. Sån vill ja ha!
XHS e home of the buccaneers, vilket e en pirat liknande sak men man kallar alla lag för BUCKS!!! ska skaffa lite roliga XHS saker snart hoppas jag så ja kan visa att ja e en riktig buck:)
Varje morgon mellan vissa periods o sånt har vi announcments, då en elev (alltid samma) pratar om sporternas resultat i matcher, om något e inställt eller om olika aktiviteter. De e rätt kul att höra samma sak typ 3 gånger om dan, haha!
Man väljer mellan att köpa mat i skolan eller ta med sej mat, vanligtvis så tar ja med mej morötter o ett äpple o ibland lite orios, men om vi inte har ngt hemma så måste ja köpa lunchen i skolan:( de kostar ca 17 kronor för en måltid, vilket e typ en chicken burger o mashed potatoes, eller kyckling sallad som ja tar. Men ja har culinary tech, där vi alltid bakar saker innnan lunch så ja brukar va rätt mätt o efter lunch har ja teachers aide hos min hostmom, o där sitter ja ofta o äter lite snacks som hon har, typ bars med olika saker. Min favorit e med choklad och peanut butter.
I cafeterian är allt verkligen som i filmer, man har sin plats med sitt gäng. Cheerleaders, football players, soccer players, black people o geek för sej:) rätt kul att kolla på!
Mitt skåp e de vänster om hjälmen
Ingång


Bästa skylten som finns vid alla olika ingångar haha


Nu vet ni typ allt om min skola wohooo!

Greek festival

Dagens:
Åkt till greek fefstival i Dayton, ätit gyros, gjort pärlarmband, hälsat på grandma igen, köpt mat

I'm not i Sweden any more

När man åker i bilen med fönstren nere, hög musik o sjungandes vänner.
När man har victoria secret, abercrombie och hollister i närmsta mall.
När converse kostar 300 kr.
När man dricker lemonade varje dag.
När Wal-Mart e ens hem.
När 20 grader är en kall dag.
Det e då jag inser att ja inte bor i spånga längre, utan in the freaking states!

Tjockis dag (igen)

Idag har vart en blandad rolig dag måste ja säga. Vaknade halv 8 av en skrikande Ryan yeeey o sen va de dags att städa huset vilket va tråkigt. Vid två åkte vi till Anthonys fotbollsmatch vilket inte va kul alls. Vi åkte dit vid två o kom hem vid 6!!!!!!! de va länge sen ja va såå uttråkad. Men ja o kat hittade på lite äventyr under tiden så vi hade kul ibland. Vi tog bland annat en promenad till donken för att köpa lemonade o de e såå billigt med donken här. Ja ska visa er en bild på vad vi köpte o berätta vad de kostade oss. Men när vi kom hem från matchen så åkte vi o shoppade woohoooo. De va awesome, men vi hann bara vara i the mall i två o en halv timma så ja stressade mej runt o köpte bara sånt som ja visste att ja behövde! Spenderade typ mest tid i sportbutiken för att leta soccer saker.
Men ja ska berätta vad ja ätit idag,
- Frukost: Flingor
- Mellanmål/lunch: Subway
- Lunch/mellanmål: Donken
- Snacks under matchen: Doritos (massor), Reeses, M&M
- Middag: Chocolate Chip Cookies
Cool anthony
Söt derek
Seeexxxyyyy

Mini Xenia cheerleaders
Standarn måltid. Allt det där kostade ca 35 kronor!

Soccer yeeeah

Hola amigos:) you just gotta love high school när spanska läraren säger att vi har fiesta på freda haha, i USA innebär det att man säger vilken sorts pizza man vill ha, ger läraren 3 dollar o så får man den delivered till lektionen. De va sååå naaaiz. Ja beställde iförsig ingen för ja hade soccer practise en halv timma efteråt hehe, men ja kollade på när de andra åt.
Ja har då som sagt joinat the soccer team o de e riktigt kul. Coachen gillar mej jätte mycket o tjejerna e stört skööna. Kommer defenitivt hänga med dem i framtiden. De finns ett varsity lag och ett junior varsity lag, jag spelar för stunden i JV för ja e ny haha (de e med alla små) men i JV så har alla mycket roligare o de e snällare där så ja e glad. Men tydligen kommer ja kanske behöva byta till varsity eftersom ja e senior. De finns jätte många roliga tjejer i varsity oxå (men alla e inte så snälla tydligen). Fick höra idag att de inte e så bra sammanhållning i laget o de e rätt mkt drama. Ja har min första match på onsdag... NERVÖÖS!! Har tränat tre gånger än så länge o de går rätt bra, alla tkr tydligen att ja e suuuper duktig för alla pratar om mej i korridorerna tydligen! Ja har märkt att alla vet allt om mej o allt jag gör även fast ja aldrig pratat med dem, de e lite creepy. För det va en tjej i min culinary tech som berättade allt de här för mej. De e rätt intressant att vara tjej, utbytestudent och blond haha. Alla vet vem ja e, min hostmom e lärare o hör folk prata om mej jätte ofta, kul eller läskigt??
Haha ja måste berätta om Derek och hans obsession med att pilla på saker, för några dagar sen så ser ja honom sitta i min säng, så ja frågar vad han gör, då ser ja att han sitter o pillar på mina stringtrosor haha, o ba: what are theeeese? ja blev halvt stum o ba, hehe vill du inte leka med ngt annat kanske? han ba, noo I like these, they are stretchy!! då doog ja av garv. O nu idag för ngn timme sen så sitter ja o Kat i hennes rum o busar o så kommer Derek in. Efter ett tag hör man honom: what's this? då håller han en tampong o undersöker den... eh ja o kat kollade på varandra o skrattade vääldigt länge. Asså vad e de med den ungen? han vill verkligen pilla på ALLT!! men han e söt;)
The varsity team (ja spelar inte i de här laget)


Young's jersey diary and a day with papi

Ni som gillar Ben&Jerry kommer bli riktigt avundsjuka nu, för jag som vanligtvis inte tkr om glass så jätte mycket, fick åka till en "farm" där de gör sin egen glass! De va helt stört gott, ojojoj ni skulle dött! Jag valde Chocolate Chip Cookie Dough o den va helt amazing. Jag o Kat köpte en BJ med samma smak o glassen från farmen va mkt bättre. Den va så krämig o helt underbar. Dit kommer ja åka många gånger. Det var papi (morfarn) som tog oss dit o sen visade han oss massa olika små städer/byar i närheten av Xenia. De va kollade på i städerna hade så mycket historia så vi lärde oss jätte mycket:)

Matkoma

De va länge sen ja åt så mycket mat som ja gjort idag, forfarande proppmätt!! Vi va som sagt hos Lauren på cook out och åt massa mat. De va jag, kat, lauren, paola and jessica + laurens familj och vänner. Vi åt: macaroni cheese, sweet potatoes, hamburgers, hotdogs, some potato thing, nacho with cheese dip, brownies etc. Så ja blev rätt mätt:) sen tog vi en roadtrip till dayton. När ja kom hem tog jag en liten nap o skypade för att sen åka till Applebees med familjen och äta ÄNNU mera mat och som vanligt åt jag lite för mycket haha, ni kan ju föreställa mej hur jag ser ut nu för tiden med tanke på att ja äter så mycket mat varje dag! De känns som att ja bara pratar om allt gott jag äter, men vänta bara, det kommer mer! Det är lite gott i gott som ja inte berättat om, det kommer snart!! Imorgon e de skola, o sen soccer game som ja ska kolla på:)
Kat and Lauren i Laurens källare (hennes hus e galet fint, stort och bara bäst)


Älskar att ha vänner som kör bil

PUSS PUSS



Labor Day

Lediga idag för de e Laaabor Day:D
Så dagens agenda: Cook out = äta = bli ännu tjockare
Jag o Kat innan the football game

Dewey's pizza

Good day today! vi har vart i dayton o ätit på en hyfsad awesom pizzeria som hade de goooaste salladerna ever nomnom, eller dumdum som ryry säger (Ryan 1 år) sen har vi sett på film o druckit lemonade vilket ja typ gör varje dag känns de som, de e sååå gott o de kostar 5 kr för en mugg some dubbelt så stor som de största på donken! allt e så billigt här! på walmart köpte ja hawaiin tropic för 40 kr! De ja hat-älskar e att de finns så många olika sorter av ALLT o ja vet aldrig vad ja ska välja, visar ett exempel med några av orios som finns! Ja har oxå lekt lite med Kat nu på kvällen i hennes rum, SUGAR!!
Detta e lemonaden, men man ser inte hur stor den e lika bra som man borde. Om man jämför den med ett vanligt glas så kommer ni garva!
De gula e oxå orios, för de e med ljus kaka. Man kan oxå välja orios med tre olika lager typ peanut butter, den vita o mintsmak haha

Bilder so far


The killing heat

Omg, idag vad de helt stört varmt!!!! De va 40 grader ute o ja doooog, men i skolan e de kallt så man har långbyxor men så fort man kliver ut så svettas man ihjäl. Ja hade prov i skolan idag, visste dock inte om det men ja fick 100% COOL!! Sen gick vi till Lauren o badade i deras typ helt nya pool o fixade oss inför fotbollsmatchen som va ikväll. Temat va WHITE OUT så alla va klädda i vitt men ja har färgglada trosor så ja tog svarta shorts haha. De va riktigt kul on the game för alla målade sig helt vita va helt galna. Vi gick dock innan matchen va slut så ja vet inte om Xenia vann men de stog 14-8 till oss när ja gick. Så här ser varje dag ut för mej i skolan:
Period 1: English 12 (Senior)
Period 2: Modern World
Period 3: Algebra II
Period 4: Public Presentation
Period 5: Culinary Tech
Period 6: Teachers aide
Period 7: Spanish IV
Åååhh, ja måste berätta om min culinary tech. Vi bakade kakor idag som kallas no baked cookies. THEY ARE AWESOME!!!! de e kakao, havregryn o jordnötssmör som smakar o sen e de massa annat. Men min grupp misslyckades lite, tog hälften så mkt havregryn som man skulle så de blev inte lika goda som Kat's. Hennes va yummie. Puss

First day

Hallå hallå, idag har ja vart i skolan för första gången, de vaaa naaaaiiz för vi slutade 2 timmar tidigare för att de e för varmt ute, its a HEATDAY:) tror de va runt 35 grader o imorn ska de bli mycket varmare så jag o Kat ska till en tjej som heter Lauren för hon har pool!! Anyhow, everything is so confusing in school, man blandar ihop alla corridorer med alla lektioner. Jag bara går dit folk säger att ja ska så hoppas ja på de bästa. Det konstigaste va lunchen, de va stört mycket folk (de går 1600 på skolan) o de kändes som att alla va där. Ja visar mitt schema imorn om ni kommer förstå nåt! Nu måste ja sova, ja ska upp 06.00!!


RSS 2.0