Art trip

Igår kunde man åka på en field trip with the art teacher till Pittsburgh, Pennsylvania under en hel dag. Egentligen så behövde man ha art som ämne, men eftersom ja e en utbytesstudent så fick ja åka ändå:) så klockan 6 på morgonen samlades vi vid skolan för att dra oss mot en ny stat. Bussresan tog ca 4 timmar, 4 timmar av sittandes på världens mest obekväma buss i värdshistorien aka skolbuss. Som tur hade ja en kudde och en filt som ja kunde använda för att få de lite mer bekvämt och för att kunna sova. Bussresan dit + de första museumet va tråk, men vi åkte till the Andy Warhol museum (han e född och uppvuxen i Pittsburgh) efter som va riktigt coolt, rolig konst. Om ni inte vet vem Andy Warhol e så e de en jätte känd konstnär, printer, filmmaker. Han har gjort kända bilder av Marilyn Monroe o Jackie Kennedy. I hans museum så fanns det en Alex Ross exhibit som ja gillade väldigt mycket. Alex Ross e känd för sina realistiska, mänskliga målningar och tolkningar av klassiska seriefigurer. Såå duktig. Man skulle kunna tro att de fotografin. Vi fick inte ta bilder där inne vilket va surt för han va riktigt duktig.
Efter att vi äntligen fick äta luch, klockan tre (åt frukost vid 5 am) så åkte vi till till Fallingwater, ett väldigt speciellt från 1936, byggt över vatten mitt i en skog. Americas kändaste arkitekt byggde huset. Hela ideen va att man skulle kunna se naturen från alla vinklar i huset (förutom badrummen) så man trodde att man skulle kunna se vattenfallet från huset, men istället så är huset PÅ vattenfallet. Trots att huset e jätte gammalt så är möblerna jätte moderna o de kommer från alla världens länder, en cool stol kom från Sverige (stolt). Nu fick ni en liten art lektion haha:)
Ja hade iaf kul, kom hem vid 10 dock! så ja va jätte trött! Men när ja kom hem så blev ja glad igen, berättar varför snart.

Kommentarer
Postat av: Anna Norén Ohlson

Vad kul att du hoppar på de chanser du får att se och uppleva "extra" utöver vardagen och skolan. Det där lät som en rolig och inspirerande dag. Det är så häftigt med resor att på många ställen där man inte förväntar sig att det ska finnas något särskilt kan man hitta mycket utöver det vanliga. Som när vi bilade i Tyskland och hamnade i en liten byhåla och det visade sig att de hade världens största helikoptermuséum. Det lät lite nördigt men visade sig vara jättekul.

Nyfiken på fortsättningen! Kram till dig från oss alla via Anna

2011-10-23 @ 10:49:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0